• Чудите се как да отслабнете ?

  На света няма жена, която не мечтае да бъде красива и елегантна като вълшебната принцеса от приказките. Пленителна и завладяваща, лъчезарна и излъчваща топлина – всичко това се постига с много фитнес тренировки за усъвършенстване.

  Формулата на успеха: Упражнения + Диета + Забавление + Постоянство = Победа

  Красивите линии на тялото няма да дойдат от само себе си, защото малцина са надарените от природата. Фитнес е името на вашият най – добър приятел, включвайки в себе си необходимото за вашата красота – тренировки, диети и правилен начин на живот.

  Фитнес за отслабване
  На първо място трябва да си зададете въпроса какво искате да постигнете. Ако сами не сте наясно, ето основните цели:
  Изграждане на елегантни мускули и топене на мазнини
  Усъвършенстване формите на тялото
  Преодоляване на нови и нови фитнес предизвикателства

  Преди всичко останало бъдете последователни. Направете посещенията в залата за фитнес ваше ежедневие, не забравяйте и здравословната диета. Включете различни упражнения в програмата и разширявайте възможностите си. Не допускайте няколко поредни дни без тренировка, защото после ще се наложи да започнете отначало.

  Как да останете мотивирани
  В някои моменти стресът от напрегнатия живот сякаш идва в повече и не ви се занимава с нищо, още по – малко с фитнес и диети. Помнете, че нямате извинение и топката е във вашите ръце. Но все пак, как да останете мотивирани?
  Обадете се на приятел и си уговорете среща в залата за фитнес. Днес може да тренирате по – малко и да говорите повече, но все пак ще останете в играта
  Опитайте нова здравословна рецепта. Непознатите усещания може да бъдат силен стимул, който да ви извади от трапа на отчаянието
  Изгонете от ума си всички черни мисли, заредете се с положителна енергия. Знам, че е трудно, но все пак трябва да го направите
  Не забравяйте защо сте започнали. Това е най – мощният стимул, който може да ви извади сухи от водата. Крайният резултат се влияе от всяко действие или бездействие, за което сте отговорни единствено и само вие

  Фитнес тренировка за елегантно тяло
  Фитнес програма специално създадена за жени. Спомага за оформяне на цялото тяло: бедрата, седалищните мускули, коремната преса и торса.

  Загрявка. 15 минути. Играе се задължително, за да подготви цялото тяло за предстоящото натоварване. Предпазва от контузии и повишава възможностите по време на фитнес.

  Сумо клякане – 3 серии х 12 повторения
  Страхотно упражнение за стягане вътрешната част на бедрата и дупето.
  Изпълнява се както обикновените клякания, но краката са разтворени по – широко от обичайно. Добавянето на допълнителна тежест (лек дъмбел или медицинска топка) в ръцете засилва ефекта многократно.

  Качване върху пейка с дъмбели в ръце – 3 х 12 за всеки крак
  Смята се, че това е едно от най – добрите упражнения за повдигане на седалището. Достатъчно е да се прави 1 – 2 пъти в месеца.
  Вземете в ръце не много тежки за вас гирички и застанете с лице към здрава опора с височината на пейка. Стъпвайте върху нея с единия крак, все едно изкачвате стъпало. Върнете се в изходна позиция. Работете и с двата крака.

  Единична тяга – 3 х 12 за всеки крак
  Упражнение с невероятен ефект върху прасците и подобряващо в пъти баланса на тялото.
  Вземете щанга или дъмбел, застанете с разтворени на ширината на раменете крака и леко свийте в коленете. Повдигайте единия крак назад, като се стремите да го държите изпънат.

  Арнолд преса – 3 х 12
  Супер упражнение за предната и средната част на раменете. Хванете здраво гирите и започнете с обърнати към лицето длани. При изтласкване нагоре завъртайте ръцете така, че дланите да сочат в противоположна посока.

  Лицеви опори от наклон с поставени на пейка крака – 3 х 15
  Велокелпни за оформяне и стягане горната част на гърдите

  Придърпване на кабел в седнало положение – 3 х 12
  Работи върху долната, вътрешна част на гърба. Хубаво е ръкохватките да се сменят периодично, за да натоварва под различен ъгъл.

  Спайдър сгъване за бицепс – 1 серия х 15 повторения
  Легнете с лице към пода върху лежанка с обратен наклон и наклонена дъска за Скотово сгъване. Изолира бицепса и не позволява излишни движения.

  Високо разгъване на скрипец за трицепс – 3 х 15
  Закачете дебело въже към скрипеца и настройте на подходяща тежест. Повдигнете ръцете над главата и започнете да разгъвате по посока напред. Стремете се движението да идва от лактите, а не от раменете, за да накарате трицепса да работи.

  Повдигане на краката от висилка – 3 х 15
  Хванете се здраво за лост, все едно ще правите набирания. Изпънете краката и ги повдигнете, докато станат перпендикулярни на земята, върнете обратно. Супер упражнение за коремната преса.

  Обратни хиперекстензии – 3 х 10
  Легнете с лице и глава към пода на уред с наклон от 45 °. Краката трябва да са стъпили на земята в момент на покой, а ръцете хванати за здрава опора. Играе се, като се краката се повдигат изпънати в шпиц. Чудесно фитнес упражнение за долната част на гърба, седалището и прасците.

  Най-мощната формула за отслабване вече и в България!
  Lipoin 60 капсули за отслабване

 • Тренировъчна програма за тонизиране и отслабване за жени

  За да направите тялото си идеално и релефно, със сигурност ще трябва да спортувате. А какво точно е подходящо за подобряване на формата? Опитайте кръгови тренировки. Но за начало разберете техните функции.

  Кръгова тренировка: същност и важни моменти

  Както е ясно от имена, кръгова тренировка се състои от обиколки. Изброени някои функции такава тренировка:
  • Един кръг - това е набор от упражнения . Само в него може да е от 5 до 10 упражнения. Точното количество ще зависи от вашата подготовка и сложността на всеки отделен упражнения.
  • Всяко упражнение от цикъла включва изпълнението на минимум 10 повторения. Но при ниска сложност броят на повторенията може да се увеличи до 30.
  • Упражнения, всъщност, могат да бъдат всякакви. Всичко зависи от вашите цели. Така, ако планирате да се отървете от излишните килограми, а след това изберете прости упражнения, отразяващи повишена скорост и интензивност при изпълнението. Ако вашата цел е натрупване на мускулна маса, дайте предимство на силово натоварване.
  • След завършване на всеки кръг трябва да следва кратко почивка. Оптималната му продължителност е 15-30 секунди (колкото по-сложно упражнение, толкова по-дълго на почивка, но не повече от 30 секунди).
  • След всеки кръг подредете кратка пауза. Отпуснете 1-3 минути. Ако в рунд 5 упражнения, това би било достатъчно за една минута. Но след 10 упражнения можете да се отпуснете и три минути, защото трябва да се възстанови силите за продължаване на тренировка.
  • Най-често едно упражнение засяга само една мускулна група, че позволява да накара мускулите да работят максимално интензивно. При това за всяка мускулна група трябва да падне само едно упражнение.
  • При извършване на един и същ кръг в крайна сметка трябва да се задействат всички групи мускули.
  • Най-добре е да извършват кръгови тренировки през ден, а след това има 2 или 3 пъти седмично. Ежедневните тренировки са вредни, тъй като мускулите изисква време за възстановяване.
  • Общи продължителността на тренировката трябва да бъде 30-40 минути. Но новаците трябва да се увеличи времето постепенно, в противен случай могат да възникнат сериозни здравословни проблеми.
  • Да се обучават могат да бъдат в домашни условия. Но ако вие искате да вземете интензивни силови упражнения, а след това им е по-удобно само да изпълнява в салона.
  • Тренировка са подходящи както за жени, така и за мъже.

  Плюсове и минуси
  Полезна ли е кръговата тренировка? Без съмнение, в противен случай тя да не е толкова популярен. Ето нейните предимства:
  • Тази тренировка ще повиши издръжливостта на организма. След месец редовни занимания ще забележите, че с лекота се изкачи по стълбите и да не забележите ежедневните натоварвания.
  • Класове ще укрепване на сърдечно-съдовата и дихателната система. А ако сърцето и белите дробове, ще работи по-добре, а след това се нормализира и ще се подобри работата на почти целия организъм, защото сърцето и кръвоносните съдове осигуряват кръвоснабдяването на всички тъкани и органи, както и органите на дишането доставят кислород в кръвта. С кръвта на кислород разносится на всички органи, системи и тъкани. Така че кръгови тренировки ще помогнат за укрепване на здравето.
  • Това е отлична тренировка за изгаряне на мазнини. Натоварване интензивни, кислородът се изразходва активно, мускулите работят усилено, пулс учащается. Забележително е, че мазнините продължават да изгарят в дори и след тренировка. Така че този вариант на тренировки просто перфектен за отслабване.
  • Можете да укрепите мускулите и да направи тялото си годни, релефна и красива. Това се осигурява чрез многократни повторения и с висока интензивност на всички упражнения.
  • Тези тренировки ще значително ускоряване на обмяната на веществата. Кръв, обогатена с кислород, ще се движат по тялото с ускорени темпове, като на всички важни процеси. А нормалната обмяна на веществата - това е първата стъпка по пътя към стройна фигура и крепкому здраве.
  • Вие ще забележите, как ще се промени външния си вид. Чрез подобряване на кръвообращението и снабдяване на всички тъкани с хранителни вещества и кислород ускорятся процесите на регенерация на тъканите. Кожата ви ще стане по-красива, а малки бръчки ще изчезнат.

  Недостатъци. Те са малко, но все пак ги има
  • На първо време, кръгови тренировки, могат изматывать и роди. Но този проблем може да се избегне, ако се увеличи натоварването постепенно. Не се стремете веднага пуснати на максимум, в противен случай няма да се постигне нищо друго, освен преумора и болки в мускулите.
  • Има противопоказания. Тъй като тренировка във всеки случай включва натоварването на сърцето, кръвоносните съдове и на дихателната система, както и повишаване на сърдечната честота, а в някои случаи занимания могат да бъдат опасни. Не си струва риска за хора, страдащи от тежки заболявания на сърдечно-съдовата система (тахикардия, ангина пекторис, миокардит, хипертония и някои други) и дихателната. Но натоварване може да бъде намален, а упражнения могат да бъдат подбрани така, че да се занимава не переутомлялся. Така че при наличието на здравословни проблеми, консултирайте се с вашия лекар.

  Как да се изготви план за обучение?
  Най-добре е да се обучават под ръководството на опитен треньор, това ще позволи да се избегнат грешки и да се постигне максимален ефект. Така че се обърнете към специалист, за да го вдигна за вас набор от упражнения и даде препоръки.
  Ето няколко основни насоки:
  • Започва тренировка трябва да е с подгряване, която ще се затопли и да се подготвят мускулите. Може да се изпълнява ходене на място с високо вдигане на колене или бягане.
  • Попълване на тренировка трябва да заминкой. Рязкото спиране може да навреди на мускулите. Отново е подходящ за ходене на място.
  • Изберете упражнения, като се има предвид своите собствени цели и желания.
  • Съставете кръг по такъв начин, че при две последователни упражнения не са били включени в едни и същи мускулни групи.
  • Ако сте избрали силови упражнения, това е изключително важно да изберете правилния тегло. Той трябва да бъде такава, че да може да се изпълни, трябва броят на повторенията, но при това доста силно уморени.
  • Ако сте начинаещ и физически неподготвени души, а през първата седмица трябва да бъде умерена. Така, продължителността на всяко упражнение трябва да бъде 20-30 секунди, същото трябва да бъде и почивка. А броят на упражнения в кръг, не трябва да надвишава 4-5. Правете не повече от 2-3 обиколки. След това всяка седмица (до четвъртата или петата) увеличаване на продължителността на изпълнение на едно упражнение за 5-10 секунди, а много упражнения и обиколки - 1. При тази почивка ще бъде намален до 20 секунди.

  Примери упражнения
  Предлагаме ви някои ефикасни упражнения:
  • Клякам. Краката се поставят на ширината на раменете, ръцете - на талията . Приседайте не по-малко от 10 пъти.
  • Лицеви опори. Трябва да се изпълни не по-малко от 10 повторения. Ако ви е трудно отжиматься с акцент върху чорапи, за начало може да се разчита на колене.
  • Легнете по гръб, краката, издърпайте и се комбинират, поставете ръцете по протежение на тялото. Повдигнете двата крака, така че те в крайна точка, настанени перпендикулярна на пода, и след това се върнете в изходна позиция.
  • Забележки. Застанете изправени, съединете краката, а ръцете поставете на колана. Направете широка крачка напред с единия крак, свийте го в коляното, а коляното на другия крак докоснете пода. Върнете се в първоначалното положение и повторете упражнението за другата крака.
  • Ръцете поставете на колана, крака, раздалечени на ширината на раменете. Наклонете торса първо в едната посока, после в друга.
  • Легнете на пода, вземете в ръце гира и се разтваря ги в ръка. На издишване соединяйте гири, на вдишване отново се разрежда ръка в ръка.
  • Претъркулвания. Поставете краката си колкото се може по-далеч един от друг, ръцете са отстрани на колана си. Сега преместване надясно, огъване на десния крак и се оставя на пряка в ляво. След това преместване наляво, свити на левия крак.

  Най-мощната формула за отслабване вече и в България!
  Lipoin 60 капсули за отслабване